Antik írógép • Underwood | Archívumunk mélyéről | Írógépeink nr.II

Antik írógép, retro írógép | Fotóművészet, fotókiállítások

Antik írógép | Underwood. Mostani galériánkkal nem feltétlenül a fotóink bemutatására helyeztük a hangsúlyt, hanem egy régebben megkezdett sorozatunkat szeretnénk folytatni, melynek célja, hogy a fotózásainkhoz vásárolt díszletek „melléktermékeit” is közreadjuk, mert megítélésünk szerint ezek érdekesek, és szórakoztatóak.
Az írógép, valamint a levelek a külföldi turistacsoportok, és a magyarok által is szívesen látogatott Ecseri Piacról kerültek újra elő.

Antik írógép - Underwood Nr.I

Pestszenterzsébet, 942 VIII 4
I. 62 sz. postafiók
Kedves Hölgyeim!
Becses levelüket 4-én vettem kézhez. Tartamukról tudomást szereztem. Komolyantörekvő és az eszméhez rendszeresen hozzájáruló tanitványaim is ezidőszerint lakásom szük viszonyai miatt alig találnak helyet. Ha természettudományi müveltségük kiegészitésével eredményesen foglalkozhatnak és ezalapon megszerzett képességük segítségével több önállóságra is szert tehetnek, ha annak idején majd jelezni fogom, azesteben nem bánom ha jönni fognak.
Tisztelettel
B.

Antik írógép - Underwood Nr.II

Antik írógép - Underwood Nr.III

Antik írógép - Underwood Nr.VI

Szivem!
A mikor érett leányfejét az oltárnál meghajtja s szép leányálma még rózsaszinübbé válik, gondoljon arra, hogy valahol az „ős” hazában, valahol a csiki havasok között is melegen gondolnak Magára és sok szeretettel kívánnak Magoknak végtelen örömet, végtelen boldogságot.
Budapest, 1941. julius hó 5-én.
J.
m.kir.állampénztári főtanácsos

Antik írógép | Underwood. A szövegeket eredeti változatukban [csak a nevek helyett használtunk rövidítéseket] közöltük, így a stilisztikáért, és a helyesírásért nem vállalunk felelősséget.

Antik írógép - Underwood Nr.IV

Antik írógép - Underwood Nr.V

Antik írógép | Underwood. Kapcsolódó cikkünk.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>