Beetle Volkswagen | Bogár rajzás 2014

Beetle Volkswagen. Bogár rajzás 2014 | Fotóművészet, fotókiállítás és poszterek

Beetle Volkswagen | Bogár rajzás 2014. Melyik autót gyártották 65 éven át? Melyik autóból készült 21 millió darabnál is több? Melyik autó vezeti a veterános slágerlistát? Melyik autót ismerik fel a világon a legtöbben? Melyik autó tudja bármikor felvidítani az embereket? Melyik autóhoz ragaszkodik annyira a világ, hogy már a második retrós generációját dobják piacra? Ez a kocsi nem más, mint a VW Bogár.
A parkolóban ismerős sziluett rajzolódik ki, a rohanó autók között egy kis gyöngyszem igyekszik a lámpa felé, hogy még elkapja a zöldet, és minél hamarabb találkozhasson mindazokkal, akik az elmúlt több mint hatvan évben szerették. Igazán szívmelengető érzés, amikor egymás után villannak fel a bogárak fényszórói. Most többféleképpen is megelevenedik a múlt, hiszen itt kerepel a rajongás tárgya, az eredeti Bogár, autók melynek feladata, hogy megmentse annak a boldogabb világnak egy kedves darabkáját, amelyre ma heves nosztalgiával gondolunk.

beetle volkswagen 1

Beetle Volkswagen | Bogár rajzás 2014. Bár kezdetben nem láttak benne fantáziát, hamarosan – már a második világháború után – az olcsó kisautó lett a gyorsan fejlődő Nyugat-Németország első számú exportcikke. Még a fénykorát élő amerikai autóiparral is felvette a versenyt, sikert sikerre halmozott a tengerentúlon, ahol először nevezték el Bogárnak. A nem túl praktikus, de annál szerethetőbb kisautó a minőség és a megbízhatóság, később a lázadó fiatalság szimbóluma lett.
Mindenki ismeri, gyártását négy kontinensen, több mint egy tucat országban kezdték meg. Annak ellenére, hogy már az ötvenes-hatvanas években is elavultnak számított, csak 1974-ben született meg a méltó utódja, de még a Golf sikere sem jelentette a Bogár végét, hiszen Mexikóban 2003-ig gyártották. Végül Közép-Amerika sem maradt VW nélkül, hiszen retrós utódja is Pueblából jut el a világ minden pontjára.

beetle volkswagen 3

Beetle Volkswagen | Bogár rajzás 2014: [1] [2] [3] [4] [5]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>