Daniel Ricciardo • World Series by Renault | Új versenyző a Forma 1-ben

Daniel Ricciardo, World Series by Renault | Hungaroring

Daniel Ricciardo | World Series by Renault Daniel Ricciardo, avagy még egy makacs ausztrál a Forma-1-ben. Az elmúlt hétvégén még a Hungaroringen rótta a köröket a World Series by Renault (WSR) magyarországi állomásán, ezen a hétvégén viszont már a Forma-1-ben debütálhat a Hispania színeiben.
Daniel Ricciardo élete első Forma-1-es versenyén teljesítette a távot a hétvégén, ami nagyon nagy öröm számára, még akkor is, ha az utolsóként intették le a kockás zászlóval.

daniel ricciardo world series by renault hungaroring 1

Daniel Ricciardo | World Series by Renault: [1] [2]

Daniel Ricciardo | World Series by Renault A múlt hétvégén fotóstúdiónknak a Hungaroringen volt lehetősége autófotózásra a Renault WSR rendezvényén ami, World Series by Renault egy több kategóriát magába foglaló autóverseny sorozata. Ennek a versenyhétvégének a főversenye a Formula Renault 3,5 Series, amelyet gyakran magával a WSR-rel azonosítanak. Az Eurocup Formula Renault 2,0 és az Eurocup Mégane Trophy ennek a betétfutamai. A sorozat elődje a spanyol Formula–Renault bajnokság volt, amely 1991-től 1997-ig létezett. A World Series by Nissan 1998-ban jött létre, eredetileg Open Fortuna by Nissan néven. A versenyeket eleinte leginkább Spanyolországban rendezték, de voltak versenyek Portugáliában, Olaszországban, Franciaországban és Brazíliában is, és most már 5 éve ellátogat a Hungaroringre is.

daniel ricciardo world series by renault hungaroring 5

daniel ricciardo world series by renault hungaroring 7

daniel ricciardo world series by renault hungaroring 4

World Series by Renault | Hungaroring: [1] [2] [3]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

2 comments

  1. Blendemanus

    F1 Live – Forma 1 | Daniel Ricciardo

    „Nagyon jó érzés, hogy be tudtam fejezni a versenyt, hiszen számomra most ez volt a legfontosabb. a Forma-1 nagyon összetett versenysorozat, ilyen tapasztalataim még nem voltak, úgyhogy külön öröm, hogy 52 versenykörrel gazdagítottam a tapasztalataimat. Sok mindent meg kell még szoknom, a boxkiállásokat, a gumitaktikát és a kék zászlóra is nagyon kell figyelnem. A következő versenyen az lesz a célom, hogy tovább tanuljak és javuljak, illetve, hogy egy kicsit közelebb kerüljek Liuzzihoz az időmérőn és a versenyen”. – értékelt az újonc.

    2011. július 13. szerda at 14:57

  2. Blendemanus

    F1 Live | Daniel Ricciardo

    Daniel Ricciardo (Perth, 1989. július 1. –) ausztrál autóversenyző, a 2009-es brit Formula–3-as bajnokság győztese. A 2011-es a Formula–1-es világbajnokságban a Hispania Racing F1 Team versenyzője volt, a következő évtől a Scuderia Toro Rosso színeiben folytatja pályafutását.

    Első bajnoki címét 2008-ban, a Formula Renault 2.0 Nyugat-európai Kupában nyerte. 2009-ben a Carlin Motorsport színeiben megnyerte a brit Formula–3-as bajnokságot. Ezután a World Series by Renault 3.5-ös géposztályában folytatta. Itt két ponttal maradt le a bajnok mögött.

    2011-ben, miután a Red Bull Racing színeiben részt vett a fiatal versenyzők tesztjén Abu-Dzabiban, a fiókcsapat Toro Rossóhoz került, a nagydíjak szabadedzésén harmadik számú pilótaként részt vehetett. A brit nagydíjon versenyzőként is bemutatkozhatott a Hispania Racing Team színeiben.

    2012. július 10. kedd at 12:39

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>