Mini Morris

Mini Morris | Poszter, plakát

Mini Morris | Poszter, plakát. Ötven éve, 1959-ben mutatkozott be a nagyközönségnek minden idők egyik legnépszerűbb autója, a Mini. Születése közvetve az 1956-os szuezi válság utáni benzinhiánynak köszönhető, amikor a brit piacon a hazai autók helyett a kis fogyasztású Volkswagen “bogarakat” kezdték vásárolni. A legnagyobb angol autógyár, a BMC úgy döntött, maga is előáll egy hasonló modellel. A tervezésre Alec Issigonist kérték fel, aki szabad kezet kapott, mindössze azt szabták meg neki, hogy a kocsi nem lehet hosszabb 3 méternél, magasabb és szélesebb 1,20 méternél és már meglévő motort kell használnia.

mini morris 1

Mini Morris | Put the fun in functional. Urbanizáció (latin urbs: város): alatt az emberi települések sűrűsödését és növekedését értjük. Ez a folyamat napjainkban egyre gyorsabban és nagyobb mértékben történik.
Az emberek gyakran a megjelenés alapján ítélnek. Amikor azt hiszed, hogy neked már semmi újat nem tudnak mutatni, a MINI a feje tetejére állít mindent méltó vezetési élményével, kiegyensúlyozottan sportos eleganciájával és ellenállhatatlan városi sármájával. Egyediség a legapróbb részletig.

Mini Morris | Oldtimer talákozó: [1] [2] [3] [4] [5]   [Poszter]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>