Tavirózsa

Tavirózsa, tündérrózsa | Virág fotók és hátterek

Tavirózsa | Tündérrózsa. A tavirózsa, tündérrózsák központi helyet foglalnak el a tóban. Nyár elejétől késő őszig folyamatosan mutatják nagy, illatos, feltűnő virágjukat. Nagy kiterjedésű levélzetükkel árnyékolják a vízfelületet. Leveleik alatt bújnak meg a halak.

tavirózsa - nymphaea 01

Virágfotók | Dekoráció. A víz a kertben legalább olyan karakteres elem, mint a sziklakert. A kerti tó látványa felüdít, megnyugtat, sík felülete hatásos kontrasztot ad a környékére ültetett évelők feltörő növekedésével, vagy a szomorú fák függőlegesen lecsüngő ág és hajtásrendszerével.
Számos értékes évelő – vízi és mocsári növény áll rendelkezésünkre a nedves nyirkos talajon élőktől kezdve a sekélyebb vagy mélyebb vizek lakóiig. A leginkább természetes, természethű hatást akkor érjük el fotóinkon, ha vízi, mocsári, parti növénytársulások stilizált képét igyekszünk kialakítani.

tavirózsa - nymphaea 02

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>