Veterán Lada, Zsiguli oldtimer | VAZ 2101

Veterán Lada | Retro Zsiguli

Veterán Lada | Retro Zsiguli. A VAZ-2101 (Lada 1200) típusú személygépkocsik első példányai 1970-ben jelentek meg útjainkon. Az akkori nemzetközi közlekedésbiztonsági előírások és gépjármű-technikai fejlesztések figyelembevételével tervezett klasszikus felépítésű gépkocsi ésszerű és praktikus kialakításával tűnt ki a kínálatból. Kis külső mérete és tömege ellenére tágas utastérrel és nagy csomagtérrel rendelkezik, a lágy rugózás, a hatékony fűtési rendszer pedig biztosítják az utasok kényelmét.

veterán zsiguli (16)

Veterán Lada | Retro Zsiguli. Az olasz Fiat. A márka történetét ismerők számára bizonyára köztudott, hogy az olaszok számos típusa beszivárgott a világ különféle országaiba különféle autómárkák neve alatt, hogy aztán az utcakép meghatározóivá váljanak.

veterán zsiguli (15)

Veterán Lada | Retro Zsiguli. Az 1966-os Genfi Autószalonon mutatták be az olasz autóipari konszern legújabb modelljét a Fiat 124-t, amely alapjain egészen 2012-ig gyártottak autót. Pályafutása során 9 országban gyártották és ugyanennyi márkanéven került forgalomba, melyet idehaza a legtöbben csak úgy ismernek: Zsiguli.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>