Zenit | Fotópuska

Zenit fotópuska, zenit fényképezőgép | Expose your limits!

Zenit fotópuska | Fényképezőgépek. Sok család szekrényének mélyén akár elfeledve, akár régi emlékként még mindig ott lapulnak a „békebeli” fényképezőgépek. Néhány ötvenes-hatvanas években készült magyar gép mellett zömmel a volt NDK-ból és persze a Szovjetunióból kikerült készülékek a leggyakoribbak. Most a szovjet fényképezőgép gyártás egyik ritkaságát mutatjuk be.

zenit 01

Zenit fotópuska | Fényképezőgépek. 1951-ben a KMZ egy új tükörreflexes fényképezőgép kiadásán dolgozott. Alapul a távmérős Zorkij modellek szolgáltak, melyekből 1952-re megszületett a Zenit márka. A szintén kisfilmes gép kezdetben a Zorkij és FED típusokból kölcsönvett, de átalakított 39 mm-es, menetes objektívcsatlakozást használt, melyet ZM39-nek (Zenit M39) is hívtak. Az őse egyértelműen a Leica-féle M39 szabvány volt, de a német gépre való objektívek az eltérő filmsík-optika távolság miatt nem adtak végtelenben éles képet.

zenit 02

Zenit fotópuska | Fotóstanfolyam. Fotótanfolyamainkon elsajátíthatják a tudatos és kreatív fényképezés művészetét, a technikai felszerelések tökéletes kezelését. A gyakorlati kurzusaink, érdekes és kreatív lehetőségeket ad a kortárs fotográfia iránt érdeklődő hallgatóknak, oly módon, hogy vagy aktuális fotósorozatokat készítünk, vagy a hallgatóink érdeklődési kőrébe tartozó fotózási gyakorlatot szervezünk, vagy olyan különleges helyszíneken tartunk kurzusokat, ahova csak stúdiónk külön engedélyével lehet belépni.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

One comment

  1. Blendemanus

    otósuli, fotóiskola | Fotó oktatás, fotós képzések | Digitális és filmes fotótanfolyam

    A kezdő alkotó fotográfus tanfolyamunk, kezdőknek és újrakezdőknek egyaránt ajánlott.

    Az alkotó fotográfusi tanfolyamunkon elsajátíthatja a fényképezés első lépéseit, tisztában lesz a rekesz és zársebesség fogalmával, a tükörreflexes gépváz kezelésével és használatával. Megtanítjuk Önnek az alkotó fotográfia alapvető lépéseit elméletben és gyakorlatban egyaránt. Az órákat magas színvonalú szakmai hozzáértéssel és professzionális technikai eszközök alkalmazásával tartjuk, kifejezetten a digitális fényképezés formai szabályainak megfelelően.

    2019. december 17. kedd at 12:32

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>