Kulturális Örökség Napja 2010 | Fotómúzeum

Kulturális Örökség Napja 2010 | Fotómúzeum, muzeális fotók és fényképek. Fotóművészet, fotókiállítások

Kulturális Örökség Napja 2010 | Fotómúzeum. Az Európa Tanács és az Európai Unió védnöksége alatt Európa minden országában megrendezik az épített örökség ünnepét szeptember hónapban. Az ország minden tájáról beneveznek intézmények, kastélyok, népi műemlékek, várak, templomok stb. és mindenütt vezetéssel, programokkal várják a látogatókat. Ehhez a rendezvénysorozathoz szeretne csatlakozni stúdiónk [bár nem vagyunk „épített örökség”], néhány muzeális fénykép közreadásával archívumunkból.
Használják ki hétvégén ezt a páratlan lehetőséget, amikor sok műkincset, kulturális értéket, a szürke hétköznapokban tőlünk elzárt szépségeit nézhetik meg ingyenesen. De az egész napos séták után érdemes lesz rendszeresen visszalátogatniuk oldalunkra, mert a hétvége alatt folyamatosan töltünk fel majd fényképeinket.

Kulturális Örökség Napja 2010 | Fotómúzeum. Elsőnek archívumunk egyik legértékesebb gyűjteményéből választottunk ki néhány fényképet. A felvételeket Kumpf Antal (1879-1955) készítette Moson és Magyaróvár fotográfusa volt, és galériánknak sikerült archiválnia a teljes életművet.
Egy fényképész munkássága, aki életünk nagy pillanatait kapta lencsevégre…

Kulturális Örökség Napja Kumpf Antal 04

Kulturális Örökség Napja Kumpf Antal 05

Kumpf Antal: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21]

Kulturális Örökség Napja 2010 | Fotómúzeum. Második sorozatunk fényképei az Égerer család hagyatékából kerültek elő, és az 1940-es évek első felében készültek.

Kulturális Örökség Napja Égerer család 01

Égerer család hagyaték: [1] [2] [3]

Kulturális Örökség Napja 2010 | Fotómúzeum. A továbbiakban az autók mellett néhány egyéb közlekedési eszközről készült felvételt is szeretnénk közreadni. Stúdiónk a legkülönbféle helyeken szerzi be gyűjteménye darabjait [az antikváriumoktól a bolhapiacokig], és sajnos nem minden eladó tud felvilágosítást adni, hogy ki készítette a fényképeket. Így most több ma már ismeretlen fényképész munkái következnek.

Kulturális Örökség Napja - Auto 01

További felvételek: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12]

Kulturális Örökség Napja 2010 | Fotómúzeum. És most jöjjön néhány családi felvétel Magyarországról, 1956-ból. Egy nyugtalan korszak előtti, néhány utolsó nyugodt pillanatainak megörökítése különböző családokban.

Kulturális Örökség Napja - Balerina

További fényképek: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

4 comments

  1. Blendemanus

    Régi fotók | Fotográfiák | Fotóművészet

    Nagy örömmel vállaltuk fel azt a feladatot, hogy a fotózás hőskora óta elkészített “kallódó” képeket megmentsük az enyészettől, és azokat közkinccsé tegyük.

    Hisszük, hogy a megörökített pillanatokat meg kell becsülni. Napjaink legújabb technikáival újjá varázsolni a felvételeket, és segítségükkel már kezdődhet is az időutazás!

    Nem hagyjuk veszni fotógyűjteményét! Galériánk vásárol egészen az üveg diáktól, a leica diákig minden témakörben fotókat, melyeket a ’80-as évek közepéig készítettek. Legyenek azok családi események, utazások, tájfotók vagy akár portrék.

    2010. szeptember 16. csütörtök at 09:34

  2. Blendemanus

    Korok, Képek, Kamerák | Fotográfiatörténeti gyűjteményünk

    Reméljük, mostani kiállításunkkal felkeltettük érdeklődésüket, szívesen fogadunk minden véleményt, építő szándékú hozzászólást.
    Kérjük, ossza meg velünk személyes tapasztalatait, észrevételeit.

    2010. szeptember 16. csütörtök at 12:38

  3. Blendemanus

    Fényképek digitalizálása | Szkennelés

    Fotóstúdiónk így a XXI. században egy kicsit múlt-idézve felajánlja, hogy beszkenneli archív anyagait. Rendelkezünk bármilyen méretű (leica, roll, sheet film), bármilyen nyersanyag (papírkép, negatív, dia), digitalizálásara alkalmas nyomdai szkennerrel.

    A jól sikerült kiadványok ismérvei közé tartozik a képanyag. A fényképeket, ha nem digitális kamerával készülnek a felvételek, először digitalizálni kell. A képek magas színvonalon végzet digitalizálását, ezt a nyomdai előkészítésben alapvető, kiegészítő szolgáltatást a CCG Fotóstúdió már a kezdetek óta biztosítja.

    A legfejlettebb berendezésekkel végzett szkennelés akkor válik igazán jelentőssé, ha a megrendelő igényes képeket szeretne viszontlátni kiadványában. Ennek az elvárásnak az egyszerű asztali szkennerek és a hozzájuk kapható szoftverek technikai adottságai már nem minden esetben felelnek meg. Itt számos olyan paramétert kell figyelembe venni, amelyeket professzionális felhasználásra tervezett berendezésekkel lehet megfelelő módon beállítani és rögzíteni. Ebben nyújtanak segítséget teljeskörű nyomdai szkennereink a tapasztaltunk, amikkel számos igényes munkát tudhatnak maguk mögött.

    További információért keressen bennünket bizalommal a kapcsolat menüpontban feltüntetett telefonszámon, vagy drótpostán.

    2012. augusztus 13. hétfő at 19:56

  4. Blendemanus

    Fotómúzeum | Segítsen többet megtudni a képről!

    Régi fotóink között számos olyan található, amelynek szereplői, s a felvétel készítésének körülményei ma már ismeretlenek. Cégünk történészekkel együtt kutatja e fotográfiák hátterét, s most a széles közvélemény segítségét is kérjük e munkához.

    Az alábbi képeken olyan szereplők is láthatók, akiknek kiléte számunkra ismeretlen. Kérjük, segítsen azonosítani a fotókon látható személyeket, eseményeket, helyszíneket, esetleg a kép készítésének körülményeit.

    2013. december 11. szerda at 23:18

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>