Közlekedési múzeum | Szentendre

Közlekedési múzeum, Szentendre | Fotóművészet, fotómúzeum

Közlekedési múzeum | Szentendre. Tény ilyen is volt! Már egészen megfeledkeztem róluk, pedig még ültem is rajtuk. Valahogy egész más világ volt akkor. Szebbek is voltak a járművek. Sok apró finomságot fedezhetünk fel rajtuk. Kilincsek, kapaszkodók. Még hallom is a fülemben a körúton közeledő villamost. Jó újra látni őket. Az ajtón belépve mintha megállt volna az idő.
Tartson velünk egy kis időutazásra. Jegyeket, bérleteket ezúttal nem kell előkészíteni…

Közlekedési múzeum Szentendre - Trains Nr.01

Közlekedési múzeum Szentendre - Trains Nr.02

Közlekedési múzeum | Városi Tömegközlekedési Múzeum. A Városi Tömegközlekedési Múzeum 1992-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a BHÉV (Budapesti Helyi Érdekű Vasutak Rt.) egykori szentendrei kocsiszínjében. Budapest és Magyarország városi közösségi közlekedésének történetét, a BKV és jogelődeinek tárgyi és szellemi örökségét bemutató gyűjtemény öt kiállítóteremmel, bemutatócsarnokkal és szabadtéri kiállító területtel várja közlekedés iránt érdeklődőket.
A múzeum látogatói több száz fényképfelvételen, korabeli dokumentumon, jegyen és tárgyi emléken keresztül kaphatnak képet a főváros közösségi közlekedésének kialakulásáról és fejlődéséről az első lóvasúti vonal megnyitásától egészen a megépített- és tervezett metróvonalakig, az első omnibuszok megjelenésétől az autóbusz- és trolibusz-közlekedésig. Budapest mellett bepillantást nyerhetnek a történelmi Magyarország 30 városának villamos és helyi érdekű vasúti közlekedésébe is.

Közlekedési múzeum | Szentendre: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>