Magyarország régi fényképeken • Hévíz | Kincseskamera

Magyarország régi fényképeken, Hévízi tófürdő és gyógyfürdő | Fotóművészet, fotó múzeum, fotókiállítások

Magyarország régi fényképeken | Hévíz tófürdő.  A több ezer éves tőzegfenekű gyógytavat egy 38 m mélyen fekvő forrásbarlang több, ásványi anyagokban gazdag, hideg és a meleg vizű forrásai táplálják. A 410 literes másodpercenkénti vízhozam mellett a tó vize három nap alatt teljesen kicserélődik. A feltörő víz hőmérséklete a forrásnál 38,5 fok, a tó hőmérséklete 24-38 fok között ingadozik, az évszakok időjárásainak megfelelően, ezért még télen is alkalmas a fürdőzésre. A víz nyugtató, ugyanakkor felfrissítő hatása mellett az egyenletes vízáramlás enyhe masszázsként hat a fürdőzőkre. Egyedi környezete miatt az élővilága igen különleges, gyönyörű látvány a tóba telepített vörös tündérrózsa, ami még késő ősszel is virágzik.

magyarország régi fényképeken hévíz 1

Magyarország régi fényképeken | Hévíz tófürdő. Ritkán látott képek, utazás vidéki tájakon. Fotómúzeumunk fotókincsei között válogattunk.

magyarország régi fényképeken hévíz 2

Magyarország régi fényképeken | Hévíz tófürdő. Hévízen a természetes gyógyítás és az egészségmegőrzés szinte minden eleme megtalálható, melyek apró részecskeként egymáshoz illeszkedve kerek egészet alkotnak. Ez a kerek egész egyszóval úgy írható le, hogy egészség. Az elemeknek önmagukban is gyógyító hatásuk van, de az együttes jelenlét magasabb hatékonysággal alkalmazható a gyógyítás, rehabilitáció és az egészségmegőrzés során egyaránt.
Ha Hévíz, akkor a gyógyító elemek közül mi mást is lehetne az első helyen említeni, mint a  termáltóban való fürdőzést. A víz lágy, selymes simogatása és a lebegés érzése, a ringatózó lótuszok, a víz gyógyító illata, a fák zöldellő lombkoronája nyugtatja az idegrendszert, s együttesen a gyógyulás pszichikai elemét jelentik.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>