Peugeot 404 Coupe
Peugeot 404 Coupe | Pininfarina
Peugeot 404 Coupe | Oldtimer autók. Stúdiónknak az elmúlt héten egy újabb lehetősége nyílt arra, hogy egy díjnyertesen restaurált oldtimer autót fotózzon. Kevés igényesen restaurált francia veterán autóval lehet találkozni, de szerencsére vannak kivételek. Ilyen a most terítékre kerülő Peugeot 404 Coupe is.
Peugeot 404 Coupe | Oldtimer autók. A szintén Pininfarina tervezte szedán után egy évvel, az 1963-as Párizsi Autószalonon jelent meg a 404-es Coupé változata.
A 404 Cabriolet olyannyira Pininfarina-termék volt, hogy az összeszerelését nem is Franciaországban, hanem Torinóban végezték. A kupé csak hat évig készült, a négyajtóst és a kombit még a 80-as évek elején is gyártották Afrikában. Alig több mint hatezer kupé hagyta el a Pininfarina szerelőszalagját, így bár ritka volt, nem volt iszonyatosan drága.
A világ minden pontján ritkaságnak számító, de leginkább Hollandiában és Franciaországban csodált 404 Coupét jelenleg a Pásztor Classic autószalonban láthatja a hazai veterános közönség.
Peugeot 404 Coupe: [1] [2] [3]
Peugeot 404: [Limusine] [1] [2] [3]
Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47
Sör | Egy korsót lesszíves
Sör reklám és fesztivál | Fotóművészet és kiállítás
Sör | Egy korsót lesszíves. Régente a sörözőkben, kocsmákban, falatozókban a szomjas ember sorba állt. Sorba állt a deszkapalánkkal körülvett dobogón trónoló pénztárosnőnél, kért egy pikoló sört, kifizette, kapott egy kis cédulát a kifizetett italáról. Majd újból sorba állt a söntésnél, ha sorra került, átnyújtotta a cédulkáját a csaposnak, aki azt egy deszkadarabból kiálló szögre tűzte. Megkapva italát elvonulhatott egy neki tetsző (tisztaságú, társaságú) magas, állóasztalhoz, és ezután már csak a szomjoltás következett. Ha kevésnek érezte a mennyiséget, vagy mást akart megkóstolni: kezdhette elölről a pénztárostól…
A sör (vagy régiesen ser, serital) (a Magyar Élelmiszerkönyv szerint) malátából, valamint bizonyos pótanyagokból vízzel cefrézett, komlóval, illetve egyéb engedélyezett anyagokkal ízesített, sörélesztővel erjesztett, szén-dioxidban dús, általában alkoholtartalmú ital. A sörön kívül keresve sem talál jobb társat baráti összejövetelekre, ünnepi alkalmakra. Telt, finom ízével, érzékeket rabul ejtő zamatával, harmonikus illatával és hófehér koronájával méltón választható a társaság királyának. Ki hinné el, hogy pusztán négy alapanyagra van szükség ehhez a nemes nedű megalkotásához: vízre, komlóra, malátára és élesztőre. De mit sem érnének a kiváló alapanyagok a főzőmesterek hozzáértése nélkül.
Mértékletes fogyasztását bátran javasoljuk egészsége megőrzése érdekében!
A sör egyidős a civilizációval. Az emberiség talán előbb hörpintett e gabonából erjesztett italból, mint a borból. Sőt, egyes kutatók úgy vélik, hogy a „folyékony kenyérnek” titulált ital felfedezője korábban rukkolt elő aranyos színű italával, mint a pékek cipóikkal. Ma már kevesen tudnák meginni az ősi, gabonából gyúrt sörcipóból (valószínűleg innen ered a „folyékony kenyér” elnevezés) cefrézett, erjesztett italt. Italunk ugyanis csak az 1700-as években nyerte el mai stílusjegyeit.
Sör | Egy korsót lesszíves. Sörözés fotókiállításunk.
Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47
One comment-
Blendemanus
Fotómúzeum | Segítsen többet megtudni a képről!
Régi fotóink között számos olyan található, amelynek szereplői, s a felvétel készítésének körülményei ma már ismeretlenek. Cégünk történészekkel együtt kutatja e fotográfiák hátterét, s most a széles közvélemény segítségét is kérjük e munkához.
Az alábbi képeken olyan szereplők is láthatók, akiknek kiléte számunkra ismeretlen. Kérjük, segítsen azonosítani a fotókon látható személyeket, eseményeket, helyszíneket, esetleg a kép készítésének körülményeit.
2013. december 11. szerda at 23:19