Peugeot 404 Coupe

Peugeot 404 Coupe | Pininfarina

Peugeot 404 Coupe | Oldtimer autók. Stúdiónknak az elmúlt héten egy újabb lehetősége nyílt arra, hogy egy díjnyertesen restaurált oldtimer autót fotózzon. Kevés igényesen restaurált francia veterán autóval lehet találkozni, de szerencsére vannak kivételek. Ilyen a most terítékre kerülő Peugeot 404 Coupe is.

Peugeot 404 Coupe 01

Peugeot 404 Coupe | Oldtimer autók. A szintén Pininfarina tervezte szedán után egy évvel, az 1963-as Párizsi Autószalonon jelent meg a 404-es Coupé változata.
A 404 Cabriolet olyannyira Pininfarina-termék volt, hogy az összeszerelését nem is Franciaországban, hanem Torinóban végezték. A kupé csak hat évig készült, a négyajtóst és a kombit még a 80-as évek elején is gyártották Afrikában. Alig több mint hatezer kupé hagyta el a Pininfarina szerelőszalagját, így bár ritka volt, nem volt iszonyatosan drága.
A világ minden pontján ritkaságnak számító, de leginkább Hollandiában és Franciaországban csodált 404 Coupét jelenleg a Pásztor Classic autószalonban láthatja a hazai veterános közönség.

Peugeot 404 Coupe: [1] [2] [3]

Peugeot 404: [Limusine] [1] [2] [3]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>