Orchidea kiállítás | Csak orchidea kedvelőknek…

Orchidea kiállítás | Orchidea fotó, virág fotók

Orchidea kiállítás | Orchidea fotók. Az orchideák még ma is a növények királyának számítanak, ám vannak olyan érdekességek, amelyekről eddig még nem hallottunk, és még különlegesebbé varázsolja ezt a növényfajt.
Tudományos tények igazolják, hogy az orchideák akár több száz évig is élhetnek. Egyes gyűjtőknél és társaságoknál még ma is élnek olyan orchideák, amelyek a 19. században kerültek kereskedelmi forgalomba. Van olyan orchidea amelynek a virága olyan apró, mint egy gombostű, és van olyan is, amelynek a virága a föld felszíne alatt virágzik. Egyes orchideák kellemes illatot árasztanak, míg más orchidea fajták borzasztó bűzt. Egyes számítások kimutatták, hogy ha a két generációból származó mag mindegyike kikelne és növénnyé fejlődne, akkor földünk teljes felszínét orchidea borítaná.

orchidea kiállítás - virágzás

Orchidea kiállítás | Orchidea fotók. A nőnapi fotózáshoz vásárolt fotózási díszletünk azóta kivirágzott, és teljes pompájában tündököl…

Kapcsolódó cikkünk.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

One comment

  1. Blendemanus

    Orchidea | Trópusi és szubtrópusi virágok

    A nyolcvanmillió éves múltra visszatekintő virág gyűjtését a 18.-19. században az angolszászok kezdték el. Az orchidea annak idején olyan értékes növénynek számított, hogy a tőzsdéken is kereskedtek vele.

    2012. augusztus 10. péntek at 17:46

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>