Critical Mass | A rendezvény

Critical Mass, kerékpár fotók | Bringás felvonulás • Budapest

Critical Mass | A rendezvény. Évente kétszer megrendezésre kerülő kerékpáros felvonulás, melynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a városi bringázásra.
Sokféle irányból próbáljuk megmutatni a magyar biciklis közlekedés forradalmi fellendülését. Megmutatjuk azt, amit mindannyian szeretünk a bringázásban: hogy az egész egy tök szabad, egyszerű és vidám módja a közlekedésnek, amihez nem kell sportolónak vagy álöltözékbe öltöznöd. Stílusos bringások, bringás stílusok.

Critical Mass 2011 - Budapest 01

Critical Mass | A rendezvény. Először ilyen felvonulás, azzal a céllal volt, hogy megmutassák, mennyire barátságtalanok a városok a kerékpárosoknak. Valójában a CM nem egy közvetlen akció, hanem inkább egy városi kerékpártúra, amely során egy kihirdetett találkozóhelyen összegyűlnek a kerékpárosok és együtt eltekernek a város egyik pontjából a másikba.

Critical Mass 2011 - Budapest 02

Critical Mass | A rendezvény. Magyarországon áprilisban, a Föld napján és szeptemberben az európai autómentes napon két nagyobb felvonulást is tartanak. A CM felvonulások során egy kihirdetett útvonalon (általában rendőri biztosítással) végigkerekeznek az összegyűltek. Gyakori, hogy kereszteződésekben vagy a célban megállva a résztvevők fejük fölé emelik kerékpárjaikat, ezzel felhívva a figyelmet ezen közlekedési forma létjogosultságára, illetve hátrányos helyzetére.

Critical Mass 2011 - Budapest 03

Kapcsolódó cikkünk.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>