Práter • Vidámpark, ahol ötletes szerkezetek szórakoztatják a népet | Bécs nr.I

Práter, vidámpark | Fotóművészet, fotó művészet, fotókiállítás

Práter | Vidámpark. Mert, az ember mindig megpróbálja a lehetetlent megvalósítani. Alapvetően szárazföldi emlősök vagyunk, de nyughatatlan elménk újabb, és újabb fizikai akadályt győz le. Napjainkra már otthonosan mozgunk a vízben és levegőben is. A magasba vágyódás egyik lépcsőfoka volt az óriáskerék építése. Így az emberek olykor nekiállnak hullámvasutat vagy éppen óriáskereket építeni. Akár mert ez a hobbijuk, akár pedig más okokból kifolyólag. Mások, meg világcsúcs felállítására használják, és honfitársaink egy hétig „kerekeznek”, így pályázva új Guiness rekordra…

Práter - Óriáskerék 01

Práter | Vidámpark. Sokak vidámparkja, egyesek számára a nosztalgikus álmok helye, zöld oázis szinte mindenki számára – és itt található az óriáskerék, Bécs egyik leghíresebb jelképe. A bécsi Práter szezonja márciustól októberig tart. A világhírű Óriáskerék és néhány egyéb látnivaló egész éven át nyitva tart.
Lehet, hogy az Orson Welles alakította „Harmadik ember“ nyomait követve jutnak el ide, lehet, hogy csupán a kilátásra kiváncsiak, amely 64,75 méter magasságból nyílik a városra? Vagy egyszerűen tisztában vannak azzal, csak az mondhatja el magáról, hogy valóban járt Bécsben, aki felült egyszer az óriáskerékre.

Práter - Óriáskerék 02

Práter | Vidámpark: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

3 comments

  1. Blendemanus

    Fotósuli, fotóiskola | Fotó oktatás, fotós képzések | Kezdő szintű alkotó fotográfusi tanfolyam

    A fotótanfolyamunkon elsajátíthatja a kreatív fényképezés alapjait, tisztában lesz a rekesz, zársebesség tudatos alkalmazásával. Az elméleti és gyakorlati órákat elismert fotográfusok tartják. A fotós tanfolyam kifejezetten a digitális és analóg fotográfia iránt érdeklődő hallgatókat vezeti be a szakma rejtett titkaiba.

    Fontos számunkra az alkotás iránti elkötelezettség, a fotográfia szeretete és a kreativitás formálása. Nálunk nem csak helyesen exponálni tanul meg, hanem tudatosan fogja elsajátítani a fényképezés csodálatos tudományát, művészetét. Legfőbb célunk, hogy az elméleti órákon és a gyakorlati foglalkozások közben a tanulók minél inkább kedvüket leljék a fotográfiai alkotások létrehozatalában.

    A kompozíciós szabályok elsajátítására külön képértékelések, képelemzések adják a legmegfelelőbb megoldást.

    2013. április 19. péntek at 14:54

  2. Blendemanus

    Práter | Vidámpark

    1896-97-ben építette Walter Basset angol mérnök és a maga korában egyáltalán nem számított egyedülinek. A XIX. század végén az ilyen óriáskerekek a közönség kedvencei voltak – Basset Bécsen kívül Chicagoban, Londonban, Blackpoolban és Párizsban is épített hasonló „panorámakerekeket“.

    Míg azonban az említett városokban már rég megette a rozsda a hajdani látványosságokat, addig Bécsben még mindig forog az óriáskerék és a város egyik jelképévé vált. Most is, mint annyi éve, csodálatos panoráma nyílik róla Bécsre és környékére. Forgási sebessége 0,75 méter másodpercenként.

    A hagyományokban gazdag „Eisvogel” városi vendéglő visszatért a Práterbe, és kiváló bécsi ételeket kínál. 1805-ös megnyitása után a vendéglő tisztes, színvonalas kínálatával fokozatosan intézménnyé vált Bécsben. A séfek ma is ragaszkodnak a hajdani minőséghez. Így az étlapról nem hiányozhat sem a klasszikus bécsi szelet, sem pedig a nagy fantáziával elkészített gőzgombóc. A helyi ételeket kreatívan és egy jókora adag bécsi kedélyességgel teszik a tányérra.

    Madame Tussauds-nál a látogatók testközelből ismerhetik meg a világ számos hírességét: díszvendég itt Arnold Schwarzenegger és Falco, Erzsébet császárné és Gustav Klimt, Robbie Williams és Nicole Kidman.

    2014. július 16. szerda at 21:45

  3. Blendemanus

    A Práter ma | Szórakozás és adrenalin

    A Bécsi Práter modern élményvilág, amelyben több mint 250 attrakció biztosítja a szórakozást – többek között az óriáskerék, a világ legnagyobb láncos körhintája, valamint egy beltéri hullámvasút.

    A Práter minden bizonnyal legismertebb attrakciója a bécsi óriáskerék. Ez 1897 óta emeli a levegőbe utasait. 2008-ban újjá alakították az óriáskerék körüli teret, a Riesenradplatzot. A Práter vidámparkjának, a Wurstelpraternek a bejárata nosztalgikus élményvilággá alakult át, amely az 1900-as évek egykori Práterét kelti életre.

    2014. július 16. szerda at 21:49

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>