Társkeresés Anno | Fotómúzeum

Társkeresés | Fotómúzeum, fotó múzeum, muzeális fotók

Társkeresés Anno | Fotómúzeum. Napjainkban, amikor gomba módra szaporodnak az internetes társkereső oldalak, érdekes találkozni a 60-as évek gyakorlatával.
Társkeresés Anno | Fotómúzeum. A mai gyakorlatokhoz képest, amikor a társkereső oldalak ”hatékony és egyedülálló rendszer segítségével” hirdetik önmagukat, kellemesen felüdítő az a csetlés-botlás, ami pár évtizeddel ezelőtt jellemezte a társkeresést. Archívumomban való kutakodás közben akadt kezembe az alábbi fotó, mely kép és a hátoldali sorai elgondolkodtattak egy kicsit.
Mint a mellékelt fotó is mutatja, nem egy az erre az iparágra szakosodott fényképész által elkészített fotó, és sablonos de „hatékony” templatek segítségével próbáltak ismerkedni az emberek. Ez még nem az a világ volt, ahol egy „vonzódásmérő” mindig közli velünk, hogy mennyire profin állítottuk össze a bemutatkozó anyagunkat, és „párcsináló rendszer” a „mennyire passzolunk?” ikonnal mondja meg, hogy kivel kell randiznunk.

Társkeresés anno - Aeroport BuenosAires

Társkeresés Anno | Fotómúzeum. A fénykép hátoldalán olvasható szöveg:

“Nagyon esetlenül álltam ide de elnézésedet kérem nem vagyok ilyen kövér, csak kb 4 pullover van rajtam.
Repülőtér utazunk Bou[számomra olvashatatlan]-ba.
960. aug. Buenos Aires”

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>