Velence • Az Adria királynője | Velence nr.VI

Velence és a velencei karnevál | Carnevale di venezia

Velence | Az Adria királynője. A Múzeum+ eseményt havonta váltva rendezik meg a Szépművészeti Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában, melynek e hónapban központi témája a Karnevál. Fotóstúdiónk lehetőséget kapott, hogy egy kiállítási anyagot csinálhasson a MNG rendezvényével párhuzamosan.
Olyan, mint valami meseváros ahol minden eltér a megszokottól. A házak lábát a tenger mossa. Régi templomok, paloták, műemlékek másutt is vannak, de itt minden házra kiírhatnák: műemlék. A város 1000 évig volt a Kelet kapuja és a mesevilág ott él a város falai között. A természet alkotta a színteret: a lagúnák és szigeteik a jégkorszakbeli hatalmas folyam-áradatok hatására jött létre. A letelepedők itt halászattal és só-lepárolással keresték kenyerüket. A szigetek benépesültek, és a lagúnák rovására terjeszkedett a város.

velence masks 4

velence maszkok 2

Carnevale di Venezia: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]

Velence | Az Adria királynője. A város maga a mágia. Karnevál, Szent Márk tér, Monteverdi, galambok, vaporetto, gondola, sikátorok. Itt élt Tiziano, Bellini, a VendraminCalergi-palotában lakott Richard Wagner. A sort a végtelenségig lehetne folytatni, mi mindent jelent még e varázslatos név.

velence karneval 1

velence karneval 2

Venezia | Gondola. A gondolák városa. A legismertebb, legjellegzetesebb vízi jármű a Velencében használatos sokféle evezős csónakfajta közül – amelyhez számos romantikus történet, legenda fűződik.

velence gondola 1

velence gondola

Velence | Az Adria királynője. Velence, a cölöpökön álló város! Gyönyörű és félelmetes, legendákkal és valódi eseményekkel teli történelmet tudhat magáénak. A lagúnaváros egyik legszebb és leglátványosabb terén (Piazza San Marco) a turisták kedvelt fogaltossága a galambok etetése. Ülj egy kávézóban a Szent Márk téren, kávé a kezébe, és élvezze a kilátást

velence szent márk tér galamb 6

A Szent Márk tér galambjai: [1] [2] [3]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>