Balettcipő | Mozdulatfotó

Balettcipő | Fotóművészet, fotókiállítások

Balettcipő | Mozdulatfotó. A legendásan karcsú és könnyed balett-táncosok világa sokakat lenyűgöz. Ahogyan a kisfiúk tűzoltók vagy rendőrök akarnak lenni, ha nagyok lesznek; a kislányok balerinák. Aztán ha felnőve mégsem lesznek azok, a légies táncosok iránti csodálat gyakran megmarad bennük, és szívesen mennek el időnként megnézni egy balettet. A balett-táncosok teste egyszerre erős és hajlékony. Ahhoz, hogy a klasszikus balett-technikát egy elfogadható szinten elsajátítsák, nagyon sok gyakorlásra van szükség, mert már az alapok pontos elsajátításához is több éves kitartó, mindennapos gyakorlásra van szükség.

balettcipő poszter 1

Balettcipő | Balett táncosok. Mozdulataik pontosak, tekintetük tiszta, arcuk sugárzik. Kiválasztottak ők. Bár az alkotás, a teremtés szentélyét már megpillantották, pappá csak a mindennapi kemény munka szentelheti őket. Még nem nyerték el a beavatást, de Mesterüktől már bírják annak ígéretét. A Mester – mert maguk közt is így hívják -, vezeti, hajtja őket Thália szentélye felé, hol legyőzve az anyagot, a testet, az alkotás, a művészet, a tiszta szellem fénye ragyoghatja be arcukat. Így forrnak össze.
A közös titok eggyé kovácsolja őket, s ez már önmagában csoda. Csoda, mely végtelenül egyszerű, könnyű felismerni. Noha emberek teremtik, isteni a szándék amely létrehozza.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>