Vidámpark | Út a boldogsághoz

Vidámpark, Budapesti Városliget, óriáskerék | Art fotó, fotógaléria, fotóriporter

Vidámpark | Út a boldogsághoz. Remek programot jelent egy vidámpark, amely számtalan játékkal kínál kikapcsolódási lehetőséget a szabadba vágyóknak, kicsiknek és nagyoknak. Vidámpark, ahol ötletes szerkezetek szórakoztatják a népet.

Vidámpark óriáskerek - Városliget nr.II

Vidámpark óriáskerek - Városliget nr.I

Vidámpark | Út a boldogsághoz. Megvan a magyarázat arra, hogy miért szeretjük a horrorfilmeket, az extrém sportokat vagy a legelképesztőbb vidámparki szerkezeteket. A félelem ugyanis serkenti az endorfintermelést, és az agyban termelődő endorfin hormon nélkülözhetetlen a jó közérzethez és az egészséghez. Erősíti az immunrendszert, enyhíti a fájdalmat, csökkenti a stresszt és a frusztrációt, késlelteti az öregedési folyamatot…

Vidámpark óriáskerek - Városliget nr.III

Vidámpark | Út a boldogsághoz. Nincs szomorúbb látvány, mint egy valaha szebb napokat látott, romos vidámpark. Az egykor önfeledten szórakozó gyerekek kacaja még hallatszik a fák közt, ha lehunyjuk a szemünket.

Vidámpark | Út a boldogsághoz. Kapcsolódó cikkünk.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

2 comments

  1. Blendemanus

    Budapest | Ennyi volt, megszűnt a vidámpark

    Az elmúlt hónapokban a Vidám Park végóráinak szomorú hangulata lengte körbe a Városliget fasorait, és a 175 éve működő létesítmény tavaly végleg bezárta kapuit. Vidámpark nélkül maradtunk hát, és ez a gyötrő gondolat arra indította stúdiónkat, hogy néhány fotókiállítás erejéig sorra vegyük, vajon milyen lehetőségeink adódtak, ha mégis egy kis borzongásra, repülésre, gyomorliftezésre, rázkódásra, nosztalgikus díszletekre vagy élethű mesefigurákra vágytunk.

    Bár örök emléknek még megmarad nekünk néhány egykori attrakció, így a műemléki védettséget élvező Europa Nostra-díjas Körhinta, amely a 1906 óta rója a köröket, az 1922 óta működő faszerkezetes hullámvasút, az 1912-ben indított Barlangvasút és a Lézerdodzsem tetőszerkezete. Az Óriáskerék is marad még egy ideig, ám a Vidám Park többi játékéra – a “mutatványos berendezésekre” – senki nem tartott igényt…

    2014. április 19. szombat at 05:07

  2. Blendemanus

    Óriáskerék Budapest | Búcsú

    Ócskavasnak adják el az óriáskereket, de jó hír is jött a Vidám Parkból. Vannak azonban olyan játékok is, amelyeket már idén birtokba vehetnek a látogatók.

    Jó hír viszont, hogy a terület új tulajdonosa, a Fővárosi Állat- és Növénykert tervei szerint már idén újra lehet használni a Körhintát, a Barlangvasutat és a Dzsungelvasutat. Emellett különféle állatbemutatókat is tartanak majd a volt Vidám Park területén. Az új tulajdonos arról egyelőre nem közölt semmit, hogy a játékokat állatkerti belépővel, vagy külön jeggyel lehet-e majd használni.

    2014. december 1. hétfő at 15:37

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>