Dunai hajózás • Fotó múzeum | A Duna • Európa Kék Szalagja

Dunai hajózás és hajóutak, dunai evezés fotók | Fotó múzeum, muzeális fotók, fotóművészet

Dunai hajózás | Fotó múzeum. Evezés a Dunán: Római parti csónakházak és a Nyúlsziget.
Lehet itt csónakot bérelni?” – kérdezi egy negyvenes éveit taposó férfi a Római parti csónakház mindenesétől.
A kölcsönzős ekkorra már lehajtott néhány kupicával, ami nem használ egyébként sem túl kifinomult modorának.
Drága uram, ha csónakot akar, akkor menjen a Városligetbe. Nálunk sportcélú kishajókat talál, kenut, kajakot, kiel boatot” – válaszol a kérdésre a gondnok. A “sportcélú kishajó” kifejezést tagoltan, felemelt hangon mondja. Ilyen jelenetek már hosszú ideje játszódhatnak le a Római parti csónakházak környékén…

dunai hajózás fotó múzeum 3

Dunai hajózás | Fotó múzeum. A Duna, mint vadon. A Duna elképesztően gazdag élővilággal rendelkezik még ma is. Ezt a vadont kajakkal, kenuval, vagy kiel boat-tal lehet bejárni. A túra kivitelezése pedig egyszerű, a Római parti, vagy újpesti csónakházakban egy-két ezer forintért lehet vízi járművet bérelni ma is épp úgy, mint régen.

dunai hajózás fotó múzeum 5

Dunai hajózás | Fotó múzeum. Egykor számos csónakház és klub működött itt, most a szórakozóhelyek és kéthetes olajban sütött fagyasztott hekket értékesítő maffiózók dominálják a helyet. Kajakot, kenut és kiel-boat-ot ma már csak néhány helyen lehet bérelni. De ha sikerül találni egy helyet, akkor a csónakház mindenese segít leszedni a hajót a tárolóról, és az ember kiviszi a stégre a kajakot, kenut, vagy a kiel-boat-ot, és kezdődhet a móka.

dunai hajózás fotó múzeum 10

Dunai hajózás | Fotó múzeum. Kérjük, engedjék meg, hogy közreadjunk egy kis válogatást egy budapesti fotó műterem fotó múzeumából, a dunai evezés témakörében: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]

Digitalizálás és szkennelés. Fotóstúdiónk nagy örömmel vállalta fel azt a feladatot, hogy a fotózás hőskora óta készített “kallódó” fényképeket megmentsük az enyészettől, és azokat közkinccsé tegyük. Hisszük, hogy a megörökített pillanatokat meg kell becsülni. Napjaink legújabb technikáival újjá kell varázsolni a felvételeket, és segítségükkel már kezdődhet is az időutazás!

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

7 comments

  1. Blendemanus

    Fényképek digitalizálása | Szkennelés

    Fotóstúdiónk így a XXI. században egy kicsit múlt-idézve felajánlja, hogy beszkenneli archív fénykép anyagait. Rendelkezünk bármilyen méretű (leica, roll, sheet – ultra large film) film, illetve bármilyen típusú (papírkép, negatív, dia) nyersanyag, digitalizálásara alkalmas nyomdai szkennerrel.

    A jól sikerült kiadványok ismérvei közé tartozik a képanyag. A fényképeket, ha nem digitális kamerával készülnek a felvételek, először digitalizálni kell. A képek magas színvonalon végzet digitalizálását, ezt a nyomdai előkészítésben alapvető, kiegészítő szolgáltatást a CCG Fotóstúdió már működése kezdete óta, több mint 25 éve biztosítja.

    A legfejlettebb berendezésekkel végzett szkennelés akkor válik igazán jelentőssé, ha a megrendelő igényes képeket szeretne viszontlátni kiadványában. Ennek az elvárásnak az egyszerű asztali szkennerek és a hozzájuk kapható szoftverek technikai adottságai már nem minden esetben felelnek meg. Itt számos olyan paramétert kell figyelembe venni, amelyeket professzionális felhasználásra tervezett berendezésekkel lehet megfelelő módon beállítani és rögzíteni.
    Ebben nyújtanak segítséget professzionális nyomdai szkennereink, valamint tapasztaltunk, melyekkel számos igényes munkát tudhatnak maguk mögött az elmúlt több mint 25 évben.

    2012. augusztus 2. csütörtök at 19:31

  2. Blendemanus

    Muzeális fényképek | Fotóművészet

    Izgalmas és sok meglepetést tartogató feladat a fotográfia egyre terjedelmesebb és szerteágazóbb életrajzának szövetében nyomon követni azokat a szálakat, melyek azt mutatják, hogyan hatolt be az új médium az emberek tudatába, életébe, hogyan vett részt az emberi kapcsolatok alakulásában, befolyásolta a világról alkotott képet, formálta identitástudatukat, kötődéseiket vagy éppen morális meggyőződésüket.

    Fotóstúdiónk nagy örömmel vállalta fel azt a feladatot, hogy a fotózás hőskora óta elkészített “kallódó” fényképeket megmentsük az enyészettől, és azokat közkinccsé tegyük.

    2012. augusztus 3. péntek at 15:42

  3. Blendemanus

    Szkennelés | Fényképek digitalizálása

    Ne dobja ki régi fotóit, restaurálással még javíthatóak! Fotóstúdiónk fényképet restaurál, esztétikai javítást végez digitális technikával.
    A titok a részletekben rejtőzik, a retusáláshoz kellő türelem és odafigyelés szükséges. Apró finom, leheletnyi ecsetvonások, finom, színek, tónusok összhangjából áll össze a kép. Ezt bizonyos mértékig meg lehet tanulni, és sok gyakorlással fejleszthető, amihez még hozzáadódik a restaurátor stílusa, ízlésvilága.

    Szkennelés, valamint esztétikai fotóretusálás az Ön igényei szerint!

    2013. november 28. csütörtök at 08:47

  4. Blendemanus

    Fotó gyűjtemények | Fotómúzeumok

    Nem hagyjuk veszni fényképeket, fotógyűjteményt!
    Galériánk vásárol egészen az üveg negatívoktól, a leica diákig minden témakörben fotókat, melyeket a ’80-as évek közepéig készítettek. Legyenek azok családi események, utazások, tájfotók vagy akár portrék. Amennyiben érdekli ez a lehetőség, úgy kérem, hívjon bennünket. Egyeztetés után természetesen személyesen nézzük meg a képeket!

    Amennyiben eladó fényképei vannak, kérem, keressen bennünket!

    2013. november 28. csütörtök at 08:52

  5. Blendemanus

    Muzeális fényképek | Fényképarchívumok

    A muzeális fényképek mindannyiunknál nagy becsben tartott emlékek. Fotómúzeumunkban megtalálhatja a régmúlt idők fotóit, az “aranykort” bemutató felvételeket is, melyek hűen visszaadják az elfeledett pillanatokat, és az azokat megélő embereket. Dokumentált emlékek nézegetése közben átélhetjük a megragadott pillanatokat, és ezek a “felidézett emlékek” újra és újra kellemes érzéseket ébresztenek bennünk. A fényképek bensőségessé és meghitté teszik otthonunkat, még akkor is, ha nem saját fényképről van szó.

    Hálás és megunhatatlan téma a fotódekoráció. Különösen, ha muzeális fényképeinket használjuk fel hozzá. Fotóstúdiónk több mit félmillió darabot számláló fényképkép gyűjteménnyel rendelkezik, mely anyagból, szabadon válogathat. Gyűjteményünk mérete biztosíték arra, hogy bármilyen igénynek megfeleljen.
    Díszítse otthonát, irodáját és környezetét egyedi poszterekkel, plakátokkal, nyomatokkal és reprodukciókkal, valamint művészi fényképekkel!

    2013. november 28. csütörtök at 09:08

  6. Blendemanus

    Fotómúzeumunk | Kulturális gyűjteményünk

    A játék és a gyűjtés szenvedélye sokunk egész életét végigkíséri. Akik nem hódolnak ennek a szenvedélynek, azok kevésbé látják annak szépségét és így nem érzik át a bolhapiacok igazi varázsát. Bolhapiaci bolyongásaim során, sok minden megragadta a fantáziámat és néhány dolgot el is kezdtem gyűjteni. Van ami máig, már szinte elfeledve búj meg egy-egy dobozban, és vannak a fotónegatívok amik idővel, egy igazi gyűjteménnyé nőtték ki magukat.

    2013. november 28. csütörtök at 09:21

  7. Blendemanus

    Fotómúzeum | Segítsen többet megtudni a képről!

    Régi fotóink között számos olyan található, amelynek szereplői, s a felvétel készítésének körülményei ma már ismeretlenek. Cégünk történészekkel együtt kutatja e fotográfiák hátterét, s most a széles közvélemény segítségét is kérjük e munkához.

    Az alábbi képeken olyan szereplők is láthatók, akiknek kiléte számunkra ismeretlen. Kérjük, segítsen azonosítani a fotókon látható személyeket, eseményeket, helyszíneket, esetleg a kép készítésének körülményeit.

    2013. december 11. szerda at 23:14

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>