Húsvéti dekoráció ötletek | Húsvéti tojás és piros tojás

Húsvéti dekoráció ötletek | Húsvéti tojás és piros tojás

Húsvéti dekoráció ötletek | Húsvéti tojás és piros tojás. A húsvéti tojás általában díszített tyúktojás vagy csokoládétojás, melyet a keresztény gyökerű kultúrákban húsvétkor szokás ajándékozni. A tojásdíszítés szokása egészen az ókorig nyúlik vissza, de a hagyomány a kereszténység elterjedése után is megmaradt. A keresztény értelmezés szerint a tojás a sírjából feltámadó Krisztust jelképezi.

Húsvéti dekoráció ötletek - Húsvéti tojás - Poszter 1

Húsvéti dekoráció ötletek | Húsvéti tojás és piros tojás. Piros tojás, húsvéti szimbólum, eredetileg csak pirosra festve, később minden más színben, díszítve is. – Maga a tojás a legrégibb húsvéti eledelek egyike; az életnek, az újjászületésnek archaikus jelképe. Amint a tojásból új élet kel, úgy támad föl Krisztus is sírjából az emberek megváltására. Más fölfogás szerint a tojáshéj az Ószövetséget, a belseje az Újszövetséget jelképezi.

Húsvéti dekoráció ötletek - Húsvéti tojás - Poszter 3

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>