16 április, 2014
Kocsmasportok | Kocsmablog
Kocsmasportok
Kocsmasportok | Kocsmablog. Nem trendi már kocsmázni? Avagy, hívd meg sörözni ismerőseid az internetre. Ha sört kóstolunk, tegyük azt úgy, mintha bort kóstolnánk: vizsgáljuk meg a sör színét: ez felvilágosítást ad a maláta pörkölésének módjáról, érleléséről, és arról, hogy szűrt vagy szűretlen itallal van-e dolgunk. A hab keménysége és tartóssága a sörbe belefőzött anyag koncentrációjára utal.
Kocsmasportok | Kocsmablog: [1] [2] [3] [4] [5]
Kocsmasportok | Borospince. Napjainkban egyre több ember kedveli a minőségi borok poharazgatását, vagy a “hamvas” fröccs legurítását. Természetesen ehhez mérték kell, és még valami: hangulat. Igazi pince hangulatot tudunk teremteni néhány boros-dugóval.
Alapvető kultúránk része kell legyen a borok megismerése. Ezen belül is elsősorban a magyar borokat illik kóstolgatni, és ez nem bajuszos-gatyás magyarkodás, inkább a bölcs szabály követése: helyit enni, helyit inni mindig a legjobb döntés. Ha az emberiség java részéhez és hozzánk hasonlóan átlagos kóstolási érzékenységgel rendelkezel, nemcsak azt érdemes megfigyelni, amit érzel, hanem kellő kóstolási rutint magadra szedve, tudatosan, logikával kell közelíteni a borkóstoláshoz. A borkóstolás nem feltétlenül egyenlő az ivással, ugyanakkor minden borozásba beépíthető a kóstolás, még akkor is, ha csak egy bort fogyasztunk el. Sőt, érdemes több pohárral is elfogyasztani olyan tételekből, amelyek azt megelőzően kóstolási körülmények között elnyerték a tetszésünket, hogy eldönthessük, jelentősebb mennyiségben fogyasztva is ugyanolyan megnyerőek-e.
Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47