Orchideák a mindennapokra | Orchidea nr.VI

Orchideák, orchidea, virág fotók |  Fotóművészet, fotókiállítások

Orchideák a mindennapokra | Virágkiállítás. Csodálatos csokrok, tűzijáték-szerű virágzuhatag, finomság, luxus és egzotikum, manapság leginkább dekorációs célokra használjuk az orchideákat, melyek akár valóságban, akár fényképeken színt csempésznek mindennapi életünkbe.

orchideák - orchid_yellow.pink

Orchideák a mindennapokra | Virágkiállítás. Az orchideák már a 18-19. században is elvarázsolták az embereket és nagy népszerűségnek örvendtek Európa-szerte. Akkoriban a nagy európai vezető kertészetek által alkalmazott férfiak, fáradságot és félelmet nem ismerve járták az őserdőket és vadásztak az orchideákra, amit aztán hajórakományként küldtek haza, Angliába. Ezeknek a rendíthetetlen bátorságú embereknek sokat köszönhet jó néhány tudományág, közöttük elsősorban a botanika. Ezzel nagymértékben hozzájárultak a föld flórájának feltérképezéséhez és a több mint 30.000 orchideafaj megismeréséhez, tudományos feldolgozásához.

orchideák - orchid.purple (15)

Orchideák a mindennapokra | Virágkiállítás. Természetesen gyűjtőmunkájuknak árnyoldalai is voltak, gátlástalanul szedték a virágokat, tízezer számra küldték haza őket Európába. A hajók gyakran szenvedtek balesetet, vagy a több hétig tartó út során, a nem megfelelő csomagolás következtében megfagytak az orchideák, a hajón esetleg tűz ütött ki és az egész rakomány megsemmisült. Ilyen esetekben több tízezer orchideatő pusztult el órák alatt. A megsemmisült orchideákat újabbak begyűjtésével pótolták, és így rövid idő alatt egész hegyoldalakat, hatalmas erdőségeket taroltak le, fosztottak ki.
Manapság már csak a természetvédelmi területeken lehet orchideákat találni, és azok is elsősorban a helyi kertészetek által a természetbe visszatelepített orchideafajok. A 19. században okozott károkat most próbálják helyrehozni.

orchideák - orchid.yellow (8)

Orchideák a mindennapokra | Virágkiállítás: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

4 comments

  1. Blendemanus

    Virágokkal díszítve | Virágdekorációk

    A virág olyan ősi díszítő elem, amit a XXI. században sem lehet mellőzni, sőt mai világunkban, ahogy minden egyre elhidegültebb, annál inkább szükségünk van a természetes szépség és színek kihangsúlyozására.

    2012. május 30. szerda at 17:34

  2. Blendemanus

    Újragondolt sziromvarázs | Egyedi virágkompozíciók

    Környezetünk, munkahelyünk és életünk színezése természetesen, virág dekoráció segítségével.

    2012. május 30. szerda at 17:36

  3. Blendemanus

    Virágok jelentése | Orchidea

    Szerelem, szépség, finomság. Orchideát ajándékozzunk annak a nőnek, vagy férfinak, akinek mőveltségét és tudását nagyra becsüljük, akinek kifinomult ízléséről már
    meggyőződtünk.
    Keleten a kifinomultság, a műveltség és gyöngédség
    megszemélyesítője.
    Az orchideák számtalan fajtája kapható, csokorba kötve, vagy magában. Egyes fajok ára az aranyéval vetekszik, de vannak kommerszebb, hétköznapibb virágok is.

    2012. június 3. vasárnap at 14:30

  4. Blendemanus

    Fotó oktatás, fotóstanfolyamok | Digitális és filmes fotósiskola

    Fotóstúdiónk meghirdeti fotósiskoláját. Módszerünk egy teljesen új, gyakorlat orientált, kreatív módszer, ami nem csak megismerést, rálátást, de vizuális szemléletmódot is eredményez a fotózás területén.

    Az oktatás két részre oszlik: az elméleti oktatásra, valamint a gyakorlatra: fotóstúdiónk művészeti sorozatainak fotózásán való részvétellel, esetleg közös projektek kidolgozása, és hallgatók által készített felvételek közös kiértékelésére. Hallgatóink szakmai gyakorlat keretében eljöhetnek velünk stúdiónk saját projektjeinek fényképezéseire.

    Stúdiónk meggyőződése, hogy a fényképészetet csak gyakorlatban lehet elsajátítani. Ezért egy olyan tematikát alakítottunk ki, ahol a hallgatóval együtt állítjuk össze a tanrendet képességeinek, és érdeklődési körének megfelelően. A szakmai gyakorlatokon olyan helyszíneket látogatunk meg, és olyan témákat fényképezünk, amelyeket a hallgatóink együtt választunk ki.

    Fotósuli – Gép és ész és kész!

    2012. július 10. kedd at 12:21

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>